A fost lansat organismul independent Consiliul Diasporei

A fost lansat organismul independent Consiliul Diasporei

A fost lansat organismul independent Consiliul Diasporei

Pe data de 29 noiembrie 2014 a fost lansat Consiliul Diasporei, în ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni, în cadrul conferinţei anuale a DP-ROSA care a avut loc la Bruxelles, pe parcursul întregii zile.

Conferința DP-ROSA a avut un format de dezbatere mult mai intens decât în anii anteriori, agenda zilei concentrându-se în jurul celor două iniţiative principale ale DP-ROSA, în 2014: inițiativa civilă Consiliul Diasporei (CD) şi inițiativa politică Partidul Diaspora Progresistă (PDP), în prezenţa unor participanți de o înaltă calitate academică şi profesională.

Prioritatea dezbaterii a fost versiunea finală al Statutului Consiliul Diasporei (CD) care reprezintă iniţiativa civilă şi care este deja funcţională, sub formă de proiect-pilot care va dura un an de zile.

Inițiativa politică PDP va fi dezvoltată în următoarele luni, de către Grupul de Inițiativă PDP, iar programul politic al PDP va fi dezbătut cu prioritate la Londra, pe 28 noiembrie 2015, înainte de înscrierea partidului.

La dezbatere au participat cetățeni români rezidenți în Belgia, Franţa şi Marea Britanie.

De asemenea, activ la dezbatere a fost E.S. Dl Ștefan Tinca, Ambasadorul României în Regatul Belgiei, care a felicitat în mod special inițiativa Consiliului Diasporei şi eforturile spre unitate şi cooperare ale românilor din străinătate.

La evenimente a fost prezentă o echipă de jurnaliști profesioniști ai Televiziunii Române care a solicitat numeroase interviuri. Acestea vor fi difuzate în cursul lunii decembrie 2014, în cadrul emisiunii “Lumea şi noi”, una dintre cele mai longevive producții ale TVR Internaţional.

Statut_CD    29_Nov_2014 – Prezentare PPT

Bruxelles, 1 decembrie 2014

Mai multe informații găsiți pe site-ul Diaspora Progresistă:
http://diasporaprogresista.eu/societatea-civila/fost-lansat-consiliul-diasporei-ajunul-zilei-romanilor-de-pretutindeni/ 

Distribuie

Close