Am solicitat Guvernului înfiinţarea în regim de urgenţă a unui spital militar mobil în municipiului Suceava

Am solicitat Guvernului înfiinţarea în regim de urgenţă a unui spital militar mobil în municipiului Suceava

Am solicitat Guvernului înfiinţarea în regim de urgenţă a unui spital militar mobil în municipiului Suceava

Ca urmare a situaţiei de o gravitate fără precedent în care se află în aceste momente judeţul Suceava cu referire la combaterea epidemiei de coronavirus, împreună cu Celula Comună de Criză a Alianţei USRPLUS din Suceava am trimis Guvernului României solicitarea de a înfiinţa în regim de urgenţă un spital militar mobil, care să deservească zona carantinată din acest municipiu. 

Situaţia de pe teren, care o depăşeşte în pondere şi în incidenţă pe cea raportată în oricare dintre celelalte judeţe ale ţării, face obligatorie şi imperativă amenajarea unui astfel de spital, după modelul spitalului militar de campanie înfiinţat la Constanţa şi al celui înfiinţat la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni. Conform datelor oficiale din acest moment, în judeţul Suceava s-au înregistrat peste 1228 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintr-un total de 4.037 de cazuri în toată ţara. Totodată, bilanţul morţilor din judeţul Suceava este de 49 de persoane, în condiţiile în care, la nivelul întregii ţări, numărul de decese a ajuns la 176.

Cu acestă ocazie, i-am transmis premierului României că situaţia disperată în care se găsesc familiile celor afectaţi direct obligă Guvernul la o reacţie cât mai rapidă şi la un comportament proactiv din partea sa pentru a preîntâmpina situaţia extrem de gravă în care se află multe ţări şi regiuni ale Europei, cum este regiunea italiană Lombardia.

Am insistat asupra faptului că tocmai un răspuns întârziat din partea ţărilor care se confruntă astăzi cu o incidenţă foarte crescută a cazurilor de îmbolnăviri a condus la o asemenea situaţie. Se impune, aşadar, o reacţie guvernamentală extrem de rapidă şi consistentă la situaţia existentă în judeţul Suceava, care să includă amenajarea unui spital militar mobil pentru tratarea celor infectaţi, pe lângă măsuri sporite de depistare a infectărilor şi de izolare şi carantinare a celor care au intrat în contact cu cei depistaţi pozitiv.

Comunicat de presă Camera Deputaților - http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19781

Distribuie

Articole Similare

Close