Am solicitat Guvernului testarea în regim de urgenţă a cadrelor medicale!

Am solicitat Guvernului testarea în regim de urgenţă a cadrelor medicale!

Am solicitat Guvernului testarea în regim de urgenţă a cadrelor medicale!

În contextul epidemiei de coronavirus care afectează judeţul Suceava şi pe fondul situaţiei alarmante de risc în care se găseşte personalul medical de la mai multe spitale din acest judeţ, împreună cu Celula Comună de Criză a Alianţei USR PLUS din Suceava am trimis Guvernului României solicitarea de testare în regim de urgenţă a cadrelor medicale de la Spitalul Municipal din Vatra Dornei şi punerea în funcţiune, în cel mai scurt timp, a aparatelor PCR pentru Spitalele Municipale din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. 

Cu peste 1.487 de cazuri confirmate până în acest moment la nivelul întregului judeţ şi cu sute de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus în mai multe spitale sucevene, Suceava se confruntă cu cea mai mare provocare epidemiologică de la nivelul întregii ţări. După dezastrul infectării de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 100 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu Covid-19, alte spitale sucevene urmează sau sunt în pericol de a urma acelaşi traseu epidemic. Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, cu 67 cadre medicale infectate, a fost deja închis, iar spitalul din Fălticeni, cu 44 persoane confirmate cu Covid-19 din rândul personalului medical, a fost închis parţial.

Aceste exemple pot deveni regula, iar nu excepţia, dacă nu sunt luate măsuri urgente de testare preventivă şi de depistare în cadrul celorlalte spitale din judeţ. De asemenea, este nevoie ca ritmul de testare şi depistare a cazurilor care sunt pozitive să crească exponenţial, dacă ne dorim să îngrădim cât mai mult şi cât mai repede răspândirea virusului. Drept urmare, solicitarea pe care am trimis-o către Guvernul României este, în opinia acestora, cât se poate de necesară şi trebuie să i se dea curs cu maximă urgenţă. 

Mai exact, solicitarea include, în primul rând, testarea preventivă a celor 204 angajaţi ai Spitalului Municipal Vatra Dornei, pe fondul riscului crescut de infectare cu noul coronavirus la nivelul acestei unităţi spitaliceşti. În al doilea rând, solicităm eliberarea, pentru Spitalele Municipale din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, a avizelor necesare punerii în funcţiune a celor două aparate de testare PCR achiziţionate la data de 1 aprilie.

Insistăm și asupra faptului că orice amânare a măsurilor cerute prin această adresă poate zădărnici lupta de prevenire şi combatere a răspândirii noului virus gripal şi poate pune în pericol viaţa şi sănătatea pacienţilor şi ale cadrelor medicale din unităţile spitaliceşti sucevene, care ar putea fi salvaţi de la infectare prin asemenea demersuri luate în timp util.

Comunicat de presă Camera Deputaților - http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19803

Distribuie

Articole Similare

Close