Fac apel la reprezentanții instituțiilor publice și la cetățeni să fie solidari și să nu neglijeze riscul contaminării

Fac apel la reprezentanții instituțiilor publice și la cetățeni să fie solidari și să nu neglijeze riscul contaminării

Fac apel la reprezentanții instituțiilor publice și la cetățeni să fie solidari și să nu neglijeze riscul contaminării

Pentru ca pericolul generat de virusul Covid-19 să treacă mai ușor și mai rapid, trebuie să fim responsabili, disciplinați  și să nu intrăm în panică. Este tot ceea ce ne solicită autoritățile!

O măsură destul de neplăcută, dar care depinde strict de responsabilitatea fiecăruia, este autoizolarea la domiciliu și carantina, pentru cei care au un cât de mic risc de contagiozitate.

Zilnic autoritățile confirmă zeci de noi cazuri de infecție cu coronavirus. Situația devine din ce în ce mai alarmantă și în județul nostru, unde se înregistrează o creștere a numărului de cetățeni infectați. Nu luați în râs solicitările autorităților! Nu încercați să fentați sistemul, nu mințiți, că nu faceți decât să vă furați căciula și vă puneți în mare risc! Până în prezent, au fost înregistrate zeci de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Așadar, distanțarea socială este foarte importantă în acest moment. Oprirea răspândirii virusului depinde de fiecare dintre noi.

Ce înseamnă această distanțarea socială? Stați în casă, respectați izolarea la domiciliu și regulile carantinei.

Să dăm dovadă de umanitate și nu ne transformăm în adevărate surse epidemiologice care răspândesc acest virus!

Îndemn toți românii la solidaritate! Rog cetățenii să trateze cu maximă responsabilitate regulile sanitare și măsurile colaterale impuse de autorități pentru combaterea și stoparea răspândirii gripei provocate de virusul Covid-19. În aceste momente de cumpănă este important să avem încredere unul în celălalt, să ascultăm îndemnurile  autorităților și să nu ne pierdem credința în Dumnezeu!

Solidaritatea nu se poate face cu forța, nici nu se legiferează ! E momentul conștientizării faptului că egoismul se poate întoarce împotriva noastră și a celor dragi nouă!

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale https://stirioficiale.ro/ lansată de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania. Platforma online centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României.

Distribuie

Close