Cel mai mare dușman al Românei este actuala clasă politică. 7 motive pentru care românii din Diaspora trebuie să iasă în stradă

Cel mai mare dușman al Românei este actuala clasă politică. 7 motive pentru care românii din Diaspora trebuie să iasă în stradă

Cel mai mare dușman al Românei este actuala clasă politică. 7 motive pentru care românii din Diaspora trebuie să iasă în stradă

Devine din ce în ce mai evident că trebuie să ducem la bun sfârșit revoluția începută în 1989. Chiar și după 25 de ani. De data acesta, de jos în sus. Fără odraslele nomenclaturiștilor cu doctorate la Sorbona. Fără impostori și "lideri" auto-declarați. Cu noi, alături de cei care protestează acum pe străzile din România.

românii din străinătate

Îndată se împlinesc 26 de ani de când noi, românii din străinătate, am împărțit cu cei de la vatră pâinea și sărăcia, bucuriile și necazurile. Exact cum au făcut-o ai noștri în România de dinainte de 1989. Românii care s-au întors în țară odată cu primele “alegeri libere” din 1990, au fost respinși, izolați politic și desființați profesional de nomenclaturiștii cu false certificate de revoluționar. Atunci, puținii oponenți reali ai regimului comunist (cum a fost Corneliu Coposu), împreună cei câțiva lideri din străinătate adunați în jurul lor, nu au reușit să spargă zidul securisto-mafiot al celor care i-au trasat României chipul obosit și suferind de azi.

Eu tare îmi doresc să învățăm ceva din această lecție și să nu sfârșim, ca mulți dintre predecesorii noștri de la începutul anilor ‘90, în situația de a fi servitorii unor oameni politici care nu fac decât să distrugă țara.

Aproape 26 de ani mai târziu, vedem că încă plătim consecințele neimplicării noastre civice și politice de-a lungul anilor. Am plătit cu posibilitatea de a avea un viitor în țara natală. Diaspora românească numără aproape 4 milioane de suflete și suntem pe cale să-i lipsim și pe copiii noștri de șansa unei vieți normale în România.

Vă ofer 7 motive pentru care românii din afara granițelor ar trebui să iasă în stradă și să grăbească înlăturarea cancerului politic și moral care macină România:

  1. Vrem o țară ca afară. Vrem ca normalitatea să domine agenda noastră zilnică, inclusiv a celor care ne guvernează. Vrem să nu mai citim pe BBC și pe alte canale de știri internaționale despre politicieni români șpăgari, plagiatori, corupți; despre ineficiența justiției și eșecul reformelor. Vrem ca primarii și consiliile locale de pe meleagurile natale să ne scoată din Evul Mediu prin aducerea de instalații de canalizare și apă curentă (și noi plătim taxe și impozite). Vrem să nu mai moară copiii în spitale ori tinerii în cluburi din cauza sistemului deja consacrat “MERGE ȘI AȘA”. Vrem educație, sănătate, reforme reale și profunde în justiție, administrație și economie.
  2. Suntem mai mult decât niște calcule statistice la alegeri. Ne-am săturat să fim folosiți doar în scop electoral, tratați ca niște cirezi în folosul unor călăi de țară. În 2014, la fel ca și la scrutinele precedente, am fost asmuțiți unii împotriva altora. Interesul LOR față de NOI durează doar pe durata campaniilor electorale și a zilei de vot. În 2016 avem alegeri parlamentare și se va întâmpla exact la fel. Nu mai putem înghiți la nesfârșit minciunile unor oameni politici nedemni și nu mai putem trece peste disprețul cu care suntem tratați de către aceștia.
  3. Pentru că Putem și Trebuie. Putem, pentru că nimic și nimeni nu ne mai controlează. Suntem tineri, liberi, neancorați și neînregimentați în situația de acasă. Trebuie, pentru că suntem "legați profund de România", acolo tânjesc sufletele noastre. Pentru că avem o datorie morală față de înaintași și o responsabilitate față de noi înșine și părinții rămași singuri. Pentru că avem potențial și competența necesară. În străinătate s-au format până acum zeci de mii de studenți, absolvenți, profesioniști, antreprenori și profesioniști capabili să aducă o contribuție majoră la reconstrucția României. Există printre noi oameni care îi pot înlocui oricând pe cei de acasă.
  4. În comunitățile românești din străinătate se formează o adevărată axă a răului, o extensie a celei din România. Una care are drept scop acapararea și subjugarea totală a intereselor românilor din diaspora. Această axă a răului se manifestă prin tot soiul de caractere: lideri autointitulați astfel și reprezentanți auto-declarați (de fapt, niște semidocți și mediocri obraznici, care nu seamănă decât ură și dezbinare); grupări de securiști care trăiesc din căpușarea economică a românilor de peste granițe; hoarde de politicieni scăpătați, ce caută adepți și legitimitate în rândul comunităților noastre din străinătate; trusturi media care promovează tot ce este mai nociv pentru români și care au ca scop direcționarea și înregimentarea diasporei românești în aceleași fracțiuni politico-mafiote care au dus la plecarea noastră din țară.
  5. Vrem o viziune și strategie clară asupra viitorului nostru în România. Momentan suntem doar un calcul politic (la alegeri), fie sursă de venituri (când trimitem bani în țară). Parlamentarii de diaspora și liderii autorităților autorizate nu au reușit până azi să vină cu niște planuri concrete pentru românii din străinătate. Impostorii care ne reprezintă în Parlament consolidează prin atitudinea lor statutul nostru de "străini în propria țară". De aceea, inițiativa stabilirii unei strategii naționale pentru viitorul nostru în România poate să pornească chiar din Diaspora.
  6. Suntem datori să luăm o atitudine fermă față de disprețul cu care am fost tratați în UE, datorită incompetenței clasei politice din România.  În 2007 am fost admiși și tratați în “familia europeană” ca niște imigranți de categoria a doua. Cei 7 ani de restricții au trecut, însă consecințele reducerii mobilității muncitorilor, studenților și specialiștilor în cele mai importante țări europene se resimt și acum. Unii parveniți au pus bazele unor adevărate rețele de fraudă și exploatare a românilor din străinătate. Asta în timp ce guvernanții au acționat în dauna noastră prin paralizarea instituțiilor statului cu șpăgi ori licitații frauduloase, organizate în folosul unor firme ce alimentau visteriile partidelor cu bani de la bugetul de stat.
  7. NU VĂ MAI VREM! Reprezentanți ai partidelor politice ai acoliți ai acestora din instituțiile publice de la nivel central și local, NE-AM SĂTURAT DE VOI! Nu mai vrem ca instituțiile statului și cetățenii să fie la cheremul unor nulități recompensate cu grade militare pentru proliferarea de structuri mafiote. Nu mai vrem ca până și sufletele să ne fie vândute de către cei care au transformat credința într-o unealtă de făcut bani. Impostorii, hoții și incompetenții care au reprezentat românii din străinătate în Parlament și Guvern: AFARĂ CU VOI!

Vedeți voi, toate necazurile noastre se trag de la clasa politico-securisto-mafiotă actuală, indiferent că vorbim de PSD, PNL (PDL+PNL), UNPR, UDMR etc . Aceasta își are sorgintea în deciziile noastre din trecut de a alege răul cel mai mic. Își au originea în nepăsarea și resemnarea noastră, în alegerea de a-i tolera zi de zi pe oamenii lipsiți de caracter din instituțiile publice, în special din Guvern, Parlament, Președinție, Consilii Județene și Locale sau Primării. Toate se întorc împotriva noastră ca un bumerang.

Bate un vânt rece prin comunitățile românești de peste granițe. Aduce  cu el mediocri, corupți, hoți, incompetenți, impostori, filfizoni cu doctorate făcute pe bani furați de părinți revoluționari. Inevitabil, va aduce în prim plan sosiile celor de acasă. În curând nu vom mai putea respira de EI nici în străinătate. Încotro o vom apuca?

Îți pasă de România și ai ajuns, ca cei de acasă, la capătul răbdărilor? Dacă da, ieși în stradă! Acum, până nu este prea târziu.

Foto: Facebook (Vlad Petreanu)

Foto: Facebook (Vlad Petreanu)

 

Distribuie

Close