Cu drag, pentru românii din diaspora

Cu drag, pentru românii din diaspora

Cu drag, pentru românii din diaspora

Pe data de 29 noiembrie 2014, la Bruxelles, am fost printre cei care au participat activ la lansarea uneia dintre cele mai promițătoare și frumoase inițiative independente a românilor din străinătate: Consiliul Diasporei.

Este o frumoasă provocare să lucrezi în echipă, să construiești ceva alături de oameni pe care îi întâlnești pentru prima dată. Ca în orice proiect nou, încă necunoscut publicului larg, dar unic pentru diaspora românească, este normal să avem parte și de critici, este firesc să existe anumite lipsuri sau stângacii din partea noastră. Nu este nimeni perfect. Inițiativa este însă cât se poate de autentică, deoarece izvorăște chiar din mijlocul românilor din străinătate, nu din laboratoarele partidelor politice de la București. Mă bucur să lucrez într-o echipă de colegi de care sunt foarte mândru. Consiliul Diasporei este construit de oameni care se pliază pe un set de valori de care avem mare nevoie în zilele noastre: competență, onestitate, solidaritate și dragoste de țară.

Sunt convins că actualii și viitorii mei colegi din Consiliu vor menține cele mai înalte standarde de profesionalism în desfășurarea tuturor activităților noastre. Suntem înconjurați de oameni cu un anumit tip de caracter (sau de un anumit soi, cum zicea bunica), capabili să își asume și/sau să învețe din criticile și observațiile constructive. Trebuie să dăm dovadă în continuare de perseverență și încredere în faptele noastre, dar și de chibzuință și înțelepciune la criticile și insinuările exagerate, răuvoitoare, neconstructive, venite din partea unor oameni nepregătiți, cu un comportament civic sau politic primitiv, iresponsabili, caracterizați de oportunism politic și goană după senzațional.

Pe această cale vă invit să urmăriți emisiunea despre lansarea inițiativei noastre și sărbătorirea zilei românilor de pretutindeni de la Bruxelles. Cei interesați sunt rugați să ne contacteze, să îmbogățească Consiliul Diasporei prin valoarea lor profesională, academică sau morală. Suntem un organism viu, în continuă căutare de oameni competenți,  preocupați prin activitățile lor de soarta românilor de peste hotare. Necesitatea asocierii oamenilor de valoare din diaspora este extraordinară, iar succesul acestui demers este dat de calitatea celor care vor activa alături de noi.

Transmit multe mulțumiri postului TVR Internațional care, prin prezența doamnei Dana Deac, a surprins în emisiunea „Lumea și noi” momentele lansării Consiliului Diasporei în cadrul Conferinței anuale DP ROSA de la Bruxelles. Înregistrarea emisiunii din data de 18 decembrie 2014 este disponibilă aici: http://www.tvrplus.ro//editie-lumea-si-noi-289874.

Mulțumesc și publicației „Diaspora Românească” pentru relatarea obiectivă a evenimentului de la Bruxelles: http://www.diasporaro.com/luat-fiinta-consiliul-diasporei/.

 

Distribuie

Close