În vizită de informare la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene și la două baze aeriene - 86 și 57

În vizită de informare la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene și la două baze aeriene - 86 și 57

În vizită de informare la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene și la două baze aeriene – 86 și 57

Miercuri, 7 noiembrie 2018, am efectuat, alături de colegii mei din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, o vizită de informare la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA) și la Bazele 86 Aeriană Borcea și 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. În timpul vizitei, domnul general de flotilă aeriană Viorel Pană a prezentat misiunea forțelor aeriene, stadiul actual al dotării, proiectele în derulare, precum și obiectivele pentru anul care urmează.

În cadrul vizitei efectuate la Baza 86 a fost prezentată escadrila de aeronave F-16 Fighting Falcon, alături de facilitățile centrului de mentenanță corespunzător. Ulterior, comandantul bazei a descris situația investițiilor, asigurate atât din fonduri naționale, cât și din fonduri ale Programului NATO de Investiții în Securitate (NISP). La Baza 57, am avut oportunitatea de a cunoaște o parte a Detașamentului Forțelor Aeriene Canadiene și flotila de CF-18 Hornet, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită, alături de militarii români sub comanda NATO.

Cu ocazia acestei vizite, mesajul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a fost acela că principalul obiectiv al României pentru următorii ani rămâne consolidarea securității regionale împreună cu aliații săi. Împreună cu membrii Comisiei le-am mulțumit reprezentanților prezenți la vizita de informare pentru sprijinul oferit în reasigurarea Flancului Estic al Alianței.

Distribuie

Close