Deputatul Daniel Popescu susține și încurajează activitatea școlilor românești de peste hotare

Deputatul Daniel Popescu susține și încurajează activitatea școlilor românești de peste hotare

Deputatul Daniel Popescu susține și încurajează activitatea școlilor românești de peste hotare

Sâmbătă, 16 decembrie, domnul deputat a participat la serbarea de Crăciun a elevilor de la Școala Românească din Gloucestershire (Școala RoGlos), alături de părinți și români din comunitate și împrejurimi. Pentru domnia sa a reprezentat o reală bucurie faptul de a reveni în mijlocul unei comunități care s-a dezvoltat în jurul unui obiectiv foarte important: păstrarea și promovarea identității lingvistice, culturale și spirituale românești peste granițe, prin intermediul Școlii RoGlos. 

Alex Chalk, MP pentru Cheltenham / Nicolae-Daniel Popescu, Deputat Diaspora

Alex Chalk, MP pentru Cheltenham & Nicolae-Daniel Popescu, Deputat Diaspora

Oaspeții prezenți au rămas plăcut impresionați de inițiativă și au încurajat dezvoltarea demersului. Printre aceștia s-au numărat:

  • Alex Chalk, parlamentar (MP) pentru Cheltenham, care a încurajat continuarea eforturilor pentru a deveni o comunitate la fel de bine integrată și unită precum cea poloneză; domnuș Chalk a vorbit cu invitații și despre Brexit.
  • Dumitru Nistor, profesor de muzică şi antreprenor. Dl. Nistor a condus aproape 400 de km pentru a asigura repertoriul muzical al scenetei și al colindelor.
  • Iosif Paulet absolvent de seminar teologic și al Facultății de Istorie. Dl. Paulet i-a acompaniat pe cei mici şi pe invitați cu chitara şi cu vocea sa.
  • Alin Iubis, inginer și antreprenor român stabilit în Londra. Dl. Iubis le-a adus o mulțime de cadouri tuturor copiilor.

Domnul deputat le-a felicit pe doamnele organizatoare pentru efortul de a continua și dezvolta activitățile școlii: „Mă bucur să constat că, la sfârșitul celui de-al treilea an de activitate, aveți aceeași pasiune pentru afirmarea, păstrarea și promovarea culturii, limbii și spiritului românesc, precum și a modului de a gândi și de a simți românește. Mai mult, vă felicit pentru că reușiți să transmiteți cu succes valorile românești celor care frecventează cursurile școlii!”. 

Domnul Nicolae-Daniel Popescu i-a asigurat pe reprezentanții școlii RoGlos de întreaga sa susținere, sperând totodată ca inițiativele și eforturile din cadrul școlilor complementare să prindă contur și în rândul altor comunități românești de peste granițe. Școala RoGlos este un exemplu de muncă susținută, dăruire și atașament față de România, care poate să îi inspire și pe alți români plecați din țară în a construi astfel de inițiative în comunitățile lor.

 

Distribuie

Articole Similare

Close