Organizăm primul atelier legislativ din UK

Organizăm primul atelier legislativ din UK

Organizăm primul atelier legislativ din UK

Miercuri, 4 aprilie 2018, am organizat în colaborare cu Brent Council primul atelier legislativ și de informare dedicat românilor din Marea Britanie. Tema principală a fost participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din Marea Britanie. 

Au fost abordate însă și chestiuni legate de votul prin corespondență la alegerile din România și reprezentarea diasporei în forul legislativ național. Atelierul face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze o perspectivă profesionistă și constructivă de rezolvare a provocărilor românilor din străinătate. De asemenea, atelierul a avut ca obiectiv să aducă pe agenda diasporei proiecte concrete, iar nu politica.

În cadrul atelierului, am avut ocazia de a cunoaște români profesioniști, implicați și preocupați de diverse aspecte politice și sociale din Marea Britanie și din România. Discuțiile purtate cu aceștia au fost despre problemele cu care se confruntă rezidenții români în Marea Britanie și despre căile de rezolvare care pot fi luate în considerare.

La dezbatere au fost prezenți și reprezentanți ai Consiliului Local din Brent, care au oferit participanților o prezentare utilă despre modalitatea în care cetățenii români pot participa la viața politică și la procesele electorale din Marea Britanie.

Pentru o privire mai amănunțită asupra acestui prim atelier legislativ, cei interesați pot parcurge următorul comunicat: http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=15386.

Distribuie

Articole Similare

Close