ELSA Galați - în vizită instituțională la Parlament

ELSA Galați - în vizită instituțională la Parlament

ELSA Galați – în vizită instituțională la Parlament

Joi, 30 octombrie 2018, am fost din nou gazda unui grup de studenți care au vizitat Palatul Parlamentului. Aceștia urmează cursurile Facultății de Drept de la Universitatea din Galați și sunt membri ai asociației ELSA Galați (Asociația Europeană a Studenților la Drept). Programul vizitei a cuprins un tur al muzeului Parlamentului, o prelegere în biblioteca Parlamentului, vizitarea zonei destinate presei acreditate și a sălii plenului. Studenții au avut ocazia de a afla cum se desfășoară o zi din viața unui parlamentar și să afle răspunsuri la întrebări despre activitatea parlamentară.

În discuțiile cu studenții, am punctat faptul că aceste vizite instituționale au menirea de a încuraja participarea tinerilor la viața politică și publică în general printr-o informare corectă și neintermediată despre felul în care se derulează activitatea în interiorul Parlamentului. Am insistat asupra procesului legislativ și asupra circuitului proiectelor legislative, pentru a le oferi tinerilor ocazia de a asimila cunoștințe relevante pentru parcursul lor universitar. La prezentarea din sala de ședințe a plenului Camerei Deputaților studenții a avut plăcuta ocazie de a se reuni cu grupul de vizitatori ai deputatului USR de Bacău, domnul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Aceasta este a cincea vizită instituțională pe care am organizat-o pentru cei care doresc să cunoască mai multe detalii despre Parlament și despre activitățile care se desfășoară în această instituție. Veți găsi mai multe detalii aici: https://www.daniel-popescu.ro/oportunitati.

Distribuie

Close