Europarlamentare: Drumul spre victorie a început la Iași

Europarlamentare: Drumul spre victorie a început la Iași

Europarlamentare: Drumul spre victorie a început la Iași

Parlamentarul USR Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a participat împreună cu colegii săi din Alianța 2020 USR PLUS la startul turneului "Drumul spre victorie" organizat pe 1 martie la Iași. Deputatul USR consideră că alegerea Iașiului ca punct de pornire pentru turneul candidaților la europarlamentare este una foarte potrivită, dată fiind încărcătura sa istorică (Iașiul fiind declarat capitala istorică a României) și potențialul său ca motor de dezvoltare pentru întreaga Moldovă. Mai mult decât atât, legătura deputatului USR cu Iașiul este și una personală -- extrem de profundă.

Alianța 2020 USR PLUS a pornit de la Iași turneul prezentării candidaților pentru alegerile europarlamentare, care va cuprinde alte evenimente de anvergură în șase orașe-simbol ale României: Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca, dar și în Bruxelles. Obiectivul acestui turneu este acela ca cetățenii să se întâlnească personal cu candidații pentru Parlamentul European pentru a-i cunoaște și pentru a le împărtăși întrebările și așteptările. La aceste evenimente participă președinții celor două partide -- Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR) -- alături de candidați de pe lista comună: Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Ramona Strugariu, George Țăranu, Liviu Iolu, Naomi Reniuț, Alin Mituța, Vlad Gheorghe și Teodora Stoian și coordonatorii campaniei electorale Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Foto: Octavian Carare

Deputatul USR Daniel Popescu s-a alăturat evenimentului din Iași, împreună cu alți membri ai filialelor USR din județul Suceava. Acesta consideră că alegerea Iașiului pentru debutul campaniei de promovare a candidaților la europarlamentare este binevenită, într-un context în care regiunea pe care acest municipiu o reprezintă are nevoie mai mult decât oricând de atenția publicului și politicului. Capitala Moldovei, recent declarată de Președintele României „capitala istorică a României”, are un potențial de dezvoltare încă nefructificat, dar care -- odată valorificat -- ar putea transforma regiunea într-una mai prosperă. Legătura deputatului USR cu Iașiul este și una personală, mai profundă: acesta a fost a doua sa casă în perioada studiilor. Atașamentul său față de profesorii și colegii săi a rămas la fel de puternic ca în perioada studenției. Iașiul este și orașul din care parlamentarul USR a plecat pentru prima dată ca bursier în străinătate. Din toate aceste motive, Daniel Popescu revine de fiecare dată la Iași cu aceeași plăcere.

Pe tot parcursul lunii martie, deputatul USR va fi alături de colegii săi și candidații Alianței 2020 USR PLUS pentru a se întâlni cu cetățenii din țară și din diaspora și pentru a afla ce așteptări au de la europarlamentarii pe care îi vor alege pe 26 mai.

Distribuie

Articole Similare

Close