Fac apel la suceveni să rămână alerţi şi vigilenţi în lupta cu epidemia de coronavirus!

Fac apel la suceveni să rămână alerţi şi vigilenţi în lupta cu epidemia de coronavirus!

Fac apel la suceveni să rămână alerţi şi vigilenţi în lupta cu epidemia de coronavirus!

În contextul ridicării stării de urgenţă pe întreg teritoriul României şi a măsurii de carantinare pentru municipiul Suceava şi zona limitrofă, FAC UN APEL la toţi locuitorii judeţului Suceava să nu renunţe la vigilenţă şi la măsurile stricte de igienă cu care s-au obişnuit pe durata stării de urgenţă. Trebuie să conștientizăm că pericolul nu a trecut şi există un risc real ca numărul infectărilor şi a îmbolnăvirilor să crească odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorităţi.

Recomand sucevenilor evitarea în continuare a deplasărilor neesenţiale sau a celor care nu sunt urgente, evitarea spaţiilor aglomerate şi a interacţiunii cu oamenii fără măsuri minimale de protecţie - mască de protecţie, mănuşi şi distanţare socială corespunzătoare. În opinia parlamentarului, expunerea persoanelor vârstnice şi a celor cu probleme cronice de sănătate ar trebui evitată cu orice preţ şi în următoarea perioadă. 

Bilanţul judeţului Suceava la finalul stării de urgenţă nu este unul îmbucurător. Numit și “Lombardia României”, judeţul Suceava a înregistrat cele mai multe cazuri de îmbolnăviri ca urmare a infectării cu noul coronavirus: 3.317 cazuri înregistrate până în acest moment (14 mai 2020), ceea ce reprezintă 20,7% din totalul îmbolnăvirilor de la nivel naţional. De asemenea, judeţul Suceava deţine şi tristul record în materie de decese legate de Covid-19: 17,4% din totalul deceselor de la nivelul ţării. Mai mult, o serie de unităţi de îngrijire au devenit într-un timp foarte scurt focare de infecţie pentru pacienţi şi personal medical. Spitalul de Urgenţă Suceava, Spitalele municipale din Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică şi Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna sunt doar câteva astfel de exemple.

Opinia mea este că respectarea de către suceveni a normelor şi recomandărilor de prevenire a infectării cu Covid-19 sunt esenţiale şi în următoarea perioadă. Riscul răspândirii epidemiei continuă să fie cât se poate de real: pericolul nu a trecut şi putem presupune chiar că o relaxare a măsurilor de izolare şi distanţare socială va duce la o creştere a numărului de îmbolnăviri — şi aceasta cu atât mai mult în judeţul Suceava, unde numărul cazurilor este cel mai mare din întreaga ţară. Totodată, ar trebui să fie tratată în continuare cu prioritate creşterea capacităţii de testare la nivel judeţean, dar şi încurajarea autorităţilor locale să ia măsuri de auto-carantinare atunci când există motive serioase pentru a face acest lucru.

La finalul acestei perioade extrem de tensionate pentru întreaga ţară, consider că merită o apreciere naţională toţi cei care, pe durata perioadei stării de urgenţă, s-au aflat în prima linie de tratare, combatere şi prevenire a răspândirii virusului: întregul personal medical, toţi lucrătorii din cadrul MAI şi MAPN, dar şi lucrătorii din sistemul public şi cel privat care au respectat cu stricteţe normele impuse de autorităţi. Sigur, bătălia împotriva acestei pandemii va continua şi în următoarea perioadă şi este bine să rămânem la fel de vigilenţi cu toţii.

http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=20053

Distribuie

Articole Similare

Close