Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniș, o veritabilă "Cronică a unei morți anunțate" în variantă bucovineană

Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniș, o veritabilă "Cronică a unei morți anunțate" în variantă bucovineană

Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniș, o veritabilă „Cronică a unei morți anunțate” în variantă bucovineană

Bucovina, anexată de Imperiul Habsburgic în 1775, a avut multe de îndurat, mai ales în timpul celor două războaie mondiale și a repetatelor operaţii militare desfăşurate pe teritoriul său şi a ocupaţiei barbare ruseşti.

Și acum, la 101 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara Mamă, se pare că Bucovina are multe de îndurat. Paradoxul este că nu austriecii, nu rușii, nici nemții, ci chiar unii dintre români îi fac acum rău. Nici în cele mai negre scenarii nu îmi imaginam că de Ziua Bucovinei, Consiliul Județean Suceava va anunța în ședința plenară că a fost semnată recepţia finală a Gropii de Gunoi din Pasul Mestecăniș, cel mai aberant proiect de mediu dintr-un stat membru al UE! O aberație pentru care Consiliul Județean cheltuie sute de mii de lei din banii contribuabililor pe firme private de avocatură care luptă împotriva voinței unei comunități care a fost de la bun început împotriva acestei bombe ecologice. În același timp, se fac presiuni pe toate căile pentru darea în folosinţă.

Astăzi 28 noiembrie, la 101 ani de la Unirea Bucovinei cu România, Consiliul Județean Suceava (prin Președintele acestuia) se transformă într-un veritabil mesager al morții, al bolilor incurabile rezultate din substanțele cancerigene ce vor contamina localnicii, turiștii și animalele domestice și sălbatice din zonă. Substanțele cancerigene și zoaiele rezultate din deșeuri vor contamina tot: fructele de pădure, laptele untul, smântâna și brânzeturile alese, apele și păstrăvii care ajung pe masă, aerul pe care îl vor respira localnicii și turiștii cazați la pensiunile din zonă.  

Când imaginile cu muntele de gunoi din inima naturii, prin care trece și drumul european E576, vor face înconjurul României și Europei:

- cine va mai veni în #Bucovina să se relaxeze sau să serbeze?
- cine se va expune riscului să facă cancer de la substanțele cancerigene din aer, apă și produsele din carne, lapte și fructe de pădure din zonă?
- cine se va mai caza la pensiunile și gospodăriile din zonă?

Această bombă ecologică va distruge șansele locuitorilor să își câștige traiul din agroturism și creșterea animalelor.

În al 101-lea an de la #MareaUnire, în Bucovina triumfă sfidarea, mârlănia și corupția totală a celor puși și plătiți de către noi să le protejeze comunitatea și extraordinarul patrimoniu natural și cultural pe care l-am câștigat și păstrat cu jertfe istorice.

Am convingerea că instanțele de judecată și #DNA vor vedea și stabili lungul șir de ilegalități, minciuni, abuzuri și fraude ale Consiliului Județean Suceava, Consiliului Local Pojorâta și autorităților publice responsabile cu avizarea proiectului. Mai am convingerea că toți cei implicați de la început sau pe parcurs în oprirea gropii de gunoi, vom lupta #împreună pe toate căile legale pentru anularea proiectului, pentru dezvăluirea falsurilor pe care acesta s-a construit. În final, sperăm ca Groapa de Gunoi și de minciuni în care suntem aruncați să fie astupată cu dreptatea actului de justiție.  

Astăzi, la 101 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara Mamă, am speranța că gestul disprețuitor și macabru al Consiliului Județean Suceava îi va întări pe toți cei care cred că lupta noastră trebuie să meargă mai departe.

La mulți ani dragă Bucovina, suflet încă curat al României!

#28noiembrie #ZiuaBucovinei #BucovinaTeIubesc

Distribuie

Close