Împreună pentru #oameninoi! Am strâns semnături la Găești, Dâmbovița, alături de deputatul Dumitru Lupescu

Împreună pentru #oameninoi! Am strâns semnături la Găești, Dâmbovița, alături de deputatul Dumitru Lupescu

Împreună pentru #oameninoi! Am strâns semnături la Găești, Dâmbovița, alături de deputatul Dumitru Lupescu

Duminică, 11 noiembrie 2018, împreună cu domnul Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița și președinte al filialei USR Dâmbovița, am participat alături de membrii și simpatizanții filialei USR Dâmbovița la o acțiune de strângere de semnături pentru noua inițiativă cetățenească „Oameni noi în politică” (#oameninoi).

La această acțiune a participat și doamna Daniela Rotaru, cetățeană română care locuiește în Italia și care dorește să se implice civic și politic în Găești. I-am oferit întreaga apreciere și disponibilitate de sprijin în acest demers și am transmis cu această ocazie un mesaj de încurajare către toți diasporenii care se preocupă de viața civică și politică din localitățile de origine să urmeze exemplul doamnei Daniela Rotaru.

În cadrul acțiunii desfășurate în Găești, împreună cu domnul deputat Dumitru Lupescu am discutat cu cetățeni ai orașului despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală și despre proiectele care ar putea contribui la redresarea economică și socială a orașului și a localităților din vecinătate. De asemenea, i-am încurajat pe aceștia să se implice ei înșiși în promovarea unor astfel de proiecte prin acțiuni de conștientizare a opiniei publice locale și printr-un dialog permanent cu autoritățile locale

Acțiunea de strângere de semnături pentru #oameninoi a fost un bun prilej pentru domnul deputat Dumitru Lupescu de a face cunoscute cetățenilor semnatari proiectele filialei USR Dâmbovița și de a stimula astfel la extinderea acesteia prin co-optarea de noi membri și simpatizanți.

Merită reamintit, în final, că inițiativa cetățenească „Oameni noi în politică” are în vedere următoarele:

  1. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
  2. Dublarea numărului de parlamentari aleși în Diaspora.
  3. Recâștigarea dreptului constituțional de vot în cazul cetățenilor români care trăiesc și muncesc în afara țării, dar care au domiciliul în România.
  4. Alegeri corecte prin implementarea unor măsuri de siguranță a votului.
  5. Votul pe liste deschise: pentru candidatul pe care îl dorești.
  6. Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri.
  7. Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare.
Distribuie

Close