În astfel de momente, este nevoie să ne păstrăm calmul, raţiunea şi încrederea

În astfel de momente, este nevoie să ne păstrăm calmul, raţiunea şi încrederea

În astfel de momente, este nevoie să ne păstrăm calmul, raţiunea şi încrederea

În aceste momente sprijin recomandările autorităţilor privind conduita socială în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) şi FAC UN APEL la cetăţenii suceveni care revin sau doresc să revină în ţară (în special din Italia, Franţa, Spania sau Germania) să trateze cu maximă seriozitate şi responsabilitate riscul infectării cu noul virus gripal şi să se asigure că nu sunt purtători ai acestuia în colaborare cu autorităţile sanitare competente. 

Potrivit specialiştilor, ceea ce face ca acest virus să fie diferit de alte virusuri gripale este contagiozitatea sa ridicată, ceea ce face ca răspândirea lui să pună în pericol viaţa celor mai vulnerabili dintre noi -- vârstnici sau persoane care suferă de alte afecţiuni şi care au un sistem imunitar slăbit.

Pentru că din judeţele ţării au plecat foarte mulţi români peste hotare, toate persoanele care revin în ţară pot deveni -- fără voia lor -- un risc major pentru cetăţenii vulnerabili, fie că sunt bunici, copii sau femei însărcinate, în special pentru persoanele cu afecţiuni din sfera bolilor cardiovasculare, pulmonare, diabetului, cancerului sau hipertensiunii arteriale.

De asemenea, continua să-mi îndeplinesc serviciul public şi rămân în slujba cetăţenilor, a celor din Circumscripţia electorală nr. 43 pentru românii din Diaspora. Mă puteţi contacta în continuare la adresele daniel.popescu@cdep.ro şi/sau contact@daniel-popescu.ro. Totodată, ţinând cont de recomandările autorităţilor, dar şi de nevoia de limita riscul de răspândire a COVID-19 la persoanele vârstnice, copii sau femei însărcinate, am decis ca activitatea birourilor parlamentare să se desfăşoare exclusiv prin cabinetul parlamentar on-line: https://www.daniel-popescu.ro/solicitati-o-audienta .

Cel mai important lucru în această perioadă este urmarea cu stricteţe a sfaturilor emise de specialişti şi a regulilor impuse de autorităţi pentru a reduce riscul de îmbolnăvire şi contagiere a altor persoane. Trebuie ştiut că simptomele uzuale sunt cele ale unei „răceli”, cu o severitate care poate sa varieze de la cele ale unei răceli simple până la pneumonie severă şi insuficienţă respiratorie acută (care pot duce până la deces): febră, tuse uscată, dificultate în respiraţie. La acestea se pot adăuga: dureri musculare, oboseală, dureri de cap, dureri în gat, dar şi (mult mai rar) greaţă, vărsături, diaree.

Persoanele care prezintă astfel de simptome şi au călătorit într-o zonă cu risc mare de infectare pot fi suspecte de infectare cu noul coronavirus, iar infecţia poate fi diagnosticată doar prin teste de laborator din cadrul spitalelor de boli infecţioase desemnate de Ministerul Sănătăţii. Astfel, aceste persoane trebuie să sune la 112 şi să urmeze indicaţiile primite.

Cele mai importante sfaturi de care trebuie să se ţină seama sunt următoarele:

  • Practicarea corectă a igienei mâinilor, ori de câte ori este posibil
  • Evitarea atingerii gurii, nasului şi ochilor cu mâinile
  • Evitarea contactului cu persoane care suferă sau sunt suspecte de boli respiratorii
  • Păstrarea distanţei faţă de alte persoane (distanţa socială – cel puţin 1 m)
  • Evitarea aglomeraţiei
  • Evitarea călătoriilor în zone afectate
  • Obţinerea de informaţii corecte din surse oficiale şi / sau de încredere.

Dacă ne protejăm pe noi, îi protejăm şi pe cei din jurul nostru! Iar urmând cu stricteţe sfaturile specialiştilor şi respectând măsurile impuse de autorităţi, putem contribui cu toţii la rezolvarea acestei crize epidemice!

Comunicat de presă Camera Deputaților - http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19640

 

Distribuie

Close