Mesajul domnului deputat Daniel Popescu despre Referendumul din 6-7 octombrie

Mesajul domnului deputat Daniel Popescu despre Referendumul din 6-7 octombrie

Mesajul domnului deputat Daniel Popescu despre Referendumul din 6-7 octombrie

Cu ocazia Referendumului pentru modificarea Constituției, desfășurat în datele de 6 și 7 octombrie 2018, domnul deputat Daniel Popescu a transmis următorul mesaj:

„Îmi exprim speranța că acest întreaga clasă politică, reprezentanții cultelor religioase și organizațiilor civice vor analiza cu atenție acest exercițiu democratic care tocmai s-a încheiat și care ne-a costat aproximativ 40 milioane de euro. Să nu uităm în acest context că, potrivit datelor INS, în 2017 doar jumătate din populația României era conectată la sistemul de canalizare, că ne confruntăm cu un deficit acut de forță de muncă, după ce milioane de români au plecat peste hotare pentru a scăpa de sărăcie sau pentru a se împlini socio-profesional. Să nu uităm nici de faptul că sănătatea, educația și infrastructura sunt alte trei mari probleme de importanță majoră pentru toți românii, iar cheltuirea banului public, lipsa marilor proiecte de investiții și salariile mici rămân în continuare principalele provocări care afectează direct nivelul de trai al românilor.”

Pe lângă acest mesaj, domnul deputat Daniel Popescu a transmis mulțumiri celor peste 12 mii de delegați USR, membri și ne-membri, pentru modul profesionist în care și-au făcut datoria de a asigura legalitatea și buna desfășurare a votului în cadrul Referendumului.

Merită amintit faptul că în zilele de 6 și 7 octombrie au votat 20,41% dintre alegători, motiv pentru care Referendumul nu a fost validat (pragul necesar fiind de 30%). Potrivit datelor BEC, în diaspora au votat 126.239 de persoane, față de 106.038 la alegerile parlamentare din 2016. Cei mai multi romani au votat in Italia (27.030), Spania (19.010) și Marea Britanie (18.034). La secțiile din Germania au votat 10.516 de romani, iar 6.052 au votat în Republica Moldova. În țară, Suceava a fost singurul județ care a trecut pragul de validare, cu o prezență la urne de 30,67%. În Dâmbovița prezența a fost de 28,98%, iar în Bihor de 28,98%. La polul opus, cea mai mică prezență s-a înregistrat în județul Covasna, cu o prezență de 8,50%, urmată de Harghita, cu 11,12% și Tulcea 14,09%.

În acest context, USR a salutat faptul că Referendumul s-a desfășurat în mod corect și fără nereguli majore. La această situație a contribuit inclusiv USR prin semnalele de alarmă pe care le-a tras înainte de vot și prin monitorizarea atentă și competentă a organizării și desfășurării procesului de vot. Într-un timp foarte scurt, partidul a mobilizat 12.000 de delegați și a dovedit că are o capacitate organizatorică foarte bună, cu profesioniști care au gestionat în mod eficient toate sesizările și au monitorizat prezența la vot.

Distribuie

Close