"Priorități legislative pentru românii de pretutindeni", organizată la Palatul Parlamentului

"Priorități legislative pentru românii de pretutindeni", organizată la Palatul Parlamentului

„Priorități legislative pentru românii de pretutindeni”, organizată la Palatul Parlamentului

Vineri, 2 noiembrie 2018, domnul deputat Daniel Popescu a luat parte la dezbaterea „Priorități legislative pentru românii de pretutindeni”, organizată la Palatul Parlamentului de către Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. În calitate de vicepreședinte al Comisiei din Camera Deputaților care a organizat această dezbatere, domnul deputat s-a implicat activ în buna desfășurare a evenimentului.

La dezbatere au participat președintele Comisiei și reprezentanți ai mediului asociativ din România, Republica Moldova și diaspora. Au fost prezenți și cetățeni români din mai multe țări, precum Italia, Spania, Germania, Grecia, Suedia, Luxemburg și Belgia.

Subiectele care au fost dezbătute au fost următoarele: modificarea și completarea legislației privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni; rolul Congresului Românilor de Pretutindeni și al Consiliului Românilor de Pretutindeni; situația centrelor comunitare românești; votul electronic și votul prin corespondență; și modificarea numărului de parlamentari care să reprezinte cetățenii români din afara granițelor țării.

Prin această dezbatere s-a dorit aducerea în prim-plan a principalelor probleme cu care se confruntă românii din afara granițelor, precum și identificarea de soluții corecte, coerente și eficiente. Mesajul și obiectivul dezbaterii a fost acela de a crea sinergii mai puternice între statul român și românii din comunitățile istorice și din diaspora.

Distribuie

Close