Restart Diaspora. Meridianul 0. Greenwich Park, Londra

Restart Diaspora. Meridianul 0. Greenwich Park, Londra

Restart Diaspora. Meridianul 0. Greenwich Park, Londra

Dragi români din Marea Britanie,

Știu că vă este greu să fiți departe de casă, familie, prieteni și de tot ce aveți drag în România pitorească. Știu că toți românii de bine își doresc  sa nu fi fost atât de dezbinați, atât în țară, cât și în străinătate.

De peste 12 ani, românii din diaspora au fost nu numai o sursă importantă de specialiști și profesioniști competenți , care acum lucrează în companii și instituții de top din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Belgia, Germania, SUA sau Canada, dar și oxigenul pentru economia națională.

Am plecat din țară pentru că ne-am simțit în mod repetat mințiți, furați, umiliți de o clasă politică a cărei calitate morală şi intelectuală se află într-o continuă degradare.

Ce se întâmplă înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012 nu este doar lamentabil, dar și paradoxal, pentru că aceiași politicieni care ne-au ‘expediat’ peste graniță, încearcă acum sa ne cumpere voturile cu aceleași promisiuni deșarte.

România rămâne totuși țara și identitatea noastră dintâi. Situația în care ne aflam nu este ireversibilă și încă ne putem mobiliza pentru a transmite un semnal clar că nu mai tolerăm incompetența politică, că nu mai toleram politicienii ale căror decizii afectează viețile noastre și ale familiilor noastre rămase in România. Este bine să facem acest lucru mai devreme şi nu mai târziu.

Suntem foarte mulți români în diaspora și în țară care credem în capacitatea generației noastre de a crea un alt model de reprezentare a românilor din străinătate, unul care să fie piatra de temelie pentru o altfel de Românie.  

Va invit pe data de 07 octombrie (duminica) intre orele 14.00 – 15.00 la o prima întâlnire informală în parcul Greenwich, la statuia Generalului James Wolfe (General James Wolfe Statue).

Cu ocazia întâlnirii, putem discuta liber despre situația noastră în Marea Britanie, despre greutățile noastre și ale celor dragi de acasă, dar și despre cum credem ca ne putem reuni forțele în avantajul nostru, al copiilor și familiilor noastre din România.

De la meridianul 0, vă invit să transmitem  împreună un apel puternic, către toți românii din străinătate, invitând la solidaritate:

             ESTE TIMPUL PENTRU UN NOU ÎNCEPUT ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ!

Haideți să-i facem pe copiii și părinții noștri să se mândrească. Haideți să construim împreună o nouă fundație, un nou început pentru românii din diaspora!

FRUNTEA SUS!

Vă mulțumesc și vă aștept la întâlnire!

Nicolae-Daniel POPESCU
Cercetător, Marea Britanie

*Ținând cont de capriciile vremii din UK, vă rog să aveți la dvs. umbrele.

** Pentru cei care doriți să veniți, vă rog să confirmați participarea dvs. prin mail sau pe Facebook.

 

Distribuie

Articole Similare

Close