Susțin!

Mai jos veți regăsi detalii despre proiectele, programele și inițiativele publice, private sau neguvernamentale pe care le susțin și le promovez. Consider că acestea sunt benefice pentru cetățenii români din țară sau din afara țării și merită să fie aduse în atenția publicului. După cum veți vedea, ele au legătură directă cu crezul meu politic și cu prioritățile asumate prin mandatul de reprezentare în Parlamentul României a cetățenilor români din afara granițelor țării.

 

Centenarul României 1918-2018

Programul dedicat Centenarului României conține o întreagă suită de manifestări, acțiuni și proiecte care au menirea de a marca aniversarea 100 de ani de la Marea Unire din 1918 și de la Primul Război Mondial. Acestea sunt coordonate la nivel național de Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.
Pentru mai multe detalii, puteți vizita pagina de internet a Departamentului Centenar:  http://centenar.gov.ro

 

Taberele „ARC”

Programul „ARC” se desfășoară bi-anual și este dedicat tinerilor români din afara granițelor. Acesta este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Aflat în 2018 la cea de-a zecea ediție, programul din acest an este intitulat „ARC-Centenar”. Scopul este acela de a facilita interacțiunea și dialogul dintre copiii și elevii etnici români din diferite țări și de a-i conecta la valorile, tradițiile, civilizația și istoria românească.
Pentru mai multe detalii, puteți vizita pagina de internet a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, secțiunea „Taberele ARC”: http://www.mprp.gov.ro/web/arc

 

Fără Penali în Funcții Publice

„Fără penali în funcții publice” este o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat. Grupul său de inițiativă este format din nume sonore din spațiul public românesc, dar care nu au apartenență politică. Inițiativa este susținută de Uniunea Salvați România, care a fost principalul motor de strângere a semnăturilor necesare pentru susținerea acesteia. În cele șase luni dedicate demersului, s-au colectat peste 1.000.000 de semnături din întreaga țară.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita pagina de internet dedicată inițiativei: https://farapenaliinfunctiipublice.ro

 

Diaspora Start-Up

Diaspora Start-Up este o linie de finanțare europeană în valoare de 30 de milioane euro, derulată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul acesteia este stimularea antreprenoriatului în rândul cetățenilor români din diaspora și a celor recent reîntorși în țară prin facilitarea deschiderii de afaceri în România. Prin această schemă de granturi se oferă finanțare pentru: cursuri de educație antreprenorială; consultanță tehnică de specialitate; servicii de mentorat; și implementarea de planului de afaceri.
Puteți afla detalii suplimentare accesând următorul link: http://www.dprp.gov.ro/diaspora-start-up

Close